Titulní obrázek

Toyota Verso 2013

Publikováno: 21.září 2012

Od jara roku 2009 si můžeme na trhu pořídit současné provedení Toyoty Verso. Inspiraci hledala i v prvním Aurisu. I z tohoto důvodu má vertikálně orientované světlomety. Model se představí na autosalonu v Paříži.

Vůz tedy ukáže kompletně přepracovanou příď – nízké světlomety, masku chladiče rozdělenou logem na dvě části a velký nasávací otvor v nárazníku. Toyota tomuto prvku říká Under Priority design. Pro vozy vybavené xenonovými světlomety jsou novinkou diody pro denní svícení. Inspirací zde byl letošní facelift Avensisu. Na bocích najdeme nová zpětná zrcátka, boční směrovky se přesunuly do jejich krytů. Záď oživí tmavší čirá optika koncových světel a černá lišta v nárazníku, která je parafrází difuzoru. Poslední novinkou na exteriéru jsou tři nové odstíny laku.

Interiér dostane kvalitnější a měkčí materiály. V nejvyšší výbavě jsou loketní opěrky a volant potažený kůží Nappa. Změnilo se také podbarvení tlačítek a použité fonty, design palubní desky oživí chromované lišty. Jinak vše zůstává při starém – jak sedmimístný interiér Flat-7 se sklápěním sedadel do podlahy (druhá řada posuvná o 195 mm), tak paleta čtyř motorů. Ta zahrnuje dva moderní benzinové agregáty 1,6 Valvematic (97 kW, 160 Nm) a 1,8 Valvematic (108 kW, 180 Nm), turbodiesel 2,2 D-CAT (130 kW, 400 Nm) a modernizovaný 2,0 D-4D (91 kW, 310 Nm) převzatý z Toyoty Avensis.

Povinné ručení 2012: V letošním roce se ceny povinného ručení dostaly vlivem konkurence na historická minima. Máte-li starší smlouvu, porovnejte si vaši platbu s některou online kalkulaček povinného ručení.

Modernizované Verso, na kterém se změnilo celkem 470 dílů, se představí příští týden na pařížském autosalonu, společně s novým Aurisem a kombi Auris Tourer. Výroba s plánovaným objemem 50 tisíc kusů ročně bude i nadále probíhat v Turecku.